Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Jämtland

Den 9 december genomförde SPF Jämtland en kassörskurs för föreningskassörer och några föreningsordföranden. 15 personer deltog i utbildningen. Distriktskassören Kaj Sjö var primus motor för kursen.

Auktoriserade revisorn Anders Eriksson från Pwc föreläste och gav svar på många frågor som brydde våra kassörers och ordförares hjärnor. Han var mycket inspirerande och kom med goda synpunkter som gav kursdeltagarna fördjupade kunskaper.

De saker som togs upp var bokföring som ska var löpande samt olika former av årsbokslut. Styrelsens uppgifter avseende kontroll över verksamheten, Revisionen hur man bestrider felaktiga fakturor, vilket krav vi har på fakturornas innehåll. Många saker som man trodde sig ha grepp om blev förklarade och fördjupade vilket gav deltagarna ny och bättre kunskap.

Avslutningsvis lyfte Kaj Sjö ett antal praktiska frågor som vi ofta möter ute i våra föreningar. Det gällde frågor som budget, uppföljning, attestordningar och löpande bokföringsrapporter från kassörer till styrelsen. Faran med att inte använda riktiga bokföringsprogram utan att man förlitar sig på excel som mycket lätt kan manipuleras med mera lyftes fram.

Kursen visade behov av mera utbildningar av styrelseledamöter samt en utbildning av valberedningarna så att de som väljs visar sig ha någorlunda goda kunskaper i de områden som de ska ansvara för.

Text och bild: Gusten Rolandsson