Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Hårkandalen

SPF Hårkandalen gjorde en sensommardag en utflykt till Laxviken. Målet var Folke Booghs flottarmuseum. Efter en synnerligen intressant guidning av paret Boogh genom samlingarna, följde en stunds underhållning, som värden själv stod för. Han roade åhörarna med dråpliga historier och vacker dragspelsmusik. En film ur hans rika arkiv avslutade besöket.

Därefter ställdes kosan till Turistugan, där de 30 deltagarna serverades en smaklig måltid som avlutning på dagen. Stort tack riktades till Margareta Runnsäter och Egon Sandberg, som ordnat den lyckade dagen.

Första dagen i september hade Ingrid och Stig Olsson inbjudit till en svampdag i Skärvången. Dryga tiotalet intresserade infann sig i det strålande vädret och vandrade ut i skogen. Man gjorde en hel del intressanta fynd och uppmanades att ge akt på biotopen, där de olika sorterna fanns.

Så förflyttade sig deltagarna till Hömyrbuan, där några av föreningens harjägare slöt upp för en gemensam fikastund. Förutom grillkorv bjöds man på en delikat svampgryta, som Ingrid tillagat. Efter rensning av svampen användes en del till att genast smörsteka och förtäras.

Innan man skildes åt lovade Ingrid och Stig, till allas glädje, att ordna en fortsättning i form av en studiecirkel, eftersom det finns mycket att lära i ämnet.