Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Gimådalen

52 glada SPF:are klev på bussen en solig måndagsmorgon för att åka till Åre.

Regnet, även snöblandat, mötte i Östersund och var med av och till under resan. Bussen stannade vid Kretsloppshuset i Mörsil för gott förmiddagsfika. Därefter gick färden vidare till Chokladfabriken i Åre. Fabriken har 30 anställda som omsätter 24 miljoner per år och ägs av tre kvinnor.

Dags för lunch på restaurang Viking i Björnänge. Efter lunchen besöktes Glashyttan i Duved där deltagarna fick se hur det går till att blåsa glas.

Annika Weile och Ann-Katrin Edvardsson grundade glashyttan 2005 och driver den fortfarande.

Delar av gänget besökte Åre gamla kyrka och mottogs av Anna-Karin Hansson som började med att läsa delar från ett skådespel ”Bland levande och döda” som spelas i Åre. Sedan berättade Anna-Karin om kyrkan och dess aktiviteter. Kyrkan återinvigdes 1925 och den är mycket populär vid vigslar och barndop. Runt 50 vigslar hålls där per år. Kyrkan rymmer 175 besökande och där firas gudstjänst en gång per månad, på väggen vid ingången sitter ett mycket vackert ljusträd i smide.

Efter ungefär en timmes fria aktiviteter var det dags att åka hemöver.

Ordförande Bertil Sunding tackade de som ordnat med denna lyckade resa samt ett tack till den eminente chauffören Anders. Alla var nöjda och glada när det var dags att stiga av bussen.