Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Gimådalen

SPF Gimådalen har haft oktobers månadsträff på Jämtkrogen i Bräcke. 36 medlemmar var med och vi började med att inta en mycket god lunch.

Mätta och belåtna förflyttade vi oss till en samlingslokal där Birgitta Franzon började med att hälsa välkommen till Dick Borgeryd, Förmyndarnämnden Bräcke kommun samt Christer Siwertsson, Susanne Wallner och Mats Lindman för landstinget.

Dick Borgeryd började och han informerade om gode män och förvaltare, vad det innebär att inneha den uppgiften samt vad det utgår för ersättning. Vilka andra möjligheter som finns för den som, av en eller annan orsak, behöver hjälp med att sköta ekonomin.

Christer Siwertsson och Susanne Wallner började med att tacka för att de fick komma och informera om landstinget och dess dåliga ekonomi. Vad som framkom var att det finns vissa problem och hur det eventuellt kan komma att bli framöver. Att man bör fundera på vad det finns att göra när det gäller stafettläkarna och den övriga vården. Mycket mera information fick vi också under den stund de pratade.

Kjell Olsson frågade vad man kan göra för att avlasta läkarna med skrivarbete. Borde man införa läkarsekreterare igen?

Väntetiden på akuten diskuterades och frågan om inte de mycket sjuka borde få gå före i kön.

När inga fler frågor kom upp, tackade Christer Siwertsson och Susanne Wallner för sig och Birgitta Fransson tog till orda och tackade Landstingets representanter för den information som vi fått.

Birgitta påminde också att det finns platser kvar i bussen när resan går till Alsenrevyn som vi kommer att ha den 17 november. Avslutade med att tacka alla som kommit till denna träff.

Ruth-Marie Öhrn