Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Frösön

SPF Frösön firade våren och avslutade säsongens månadsmöten med att äta en mycket delikat vårbuffé på Restaurang Sundet på Frösön. 65 glada pensionärer åt, köpte lotter och umgicks och lyssnade till mycket trevlig underhållning av Olle Hemmingsson och Ulla-Britt Johansson. Vår reseansvarige Ola Ångman puffade för resan den 26 maj till bla. Glösa i Alsen, samt för Vildmarksresan den 7-8 september. Gunnar Sedvallsson talade om att boulen kommer att starta upp måndag den 24 maj. Det finns plats för fler spelare. Ordförande Jan Oledal avslutade dagen med att önska alla en riktigt trevlig sommar.

SPF Frösön hade en mycket uppskattad friskvårdsdag på Restaurang Sundet, Frösön den 22 april. Ett 25-tal medlemmar hade sökt sig till Sundet. Några av deltagarna började med att äta en fräsch lunch. Därefter tog folkhälsoansvariga Gunilla Stålhane till orda. Hon lotsade oss genom eftermiddagen. Först ut var Ewonne Kjelsdotter Mattsson, kostchef på Östersunds kommun, som gav oss tips om bra matvanor. Intresse för en studiecirkel i goda matvanor väcktes. Därefter kom Anette Annuswer från Friskis och Svettis och gav oss prov på bra fysisk aktivitet. Det var härliga rörelser till skön musik. Kristina Andersson SPF Frösön och Riksöreningen Osteoporotiker (ROP), föreläste om benskörhet. Projektledaren i projektet På stadiga ben, Maria Niles Sundby, berättade om projektet och gav tips på hur vi ska undvika fall och därmed sammanhängande skador.

Dagen avslutades med att Annika Bergström från Studieförbundet Vuxenskolan informerade om cirkelverksamhet.