Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Frösön

SPF Frösön hade månadsmöte den 7 november 2013. Att förändra är spännande, men även vanskligt. SPF Frösön inbjöd till månadsmöte på nytt klockslag. Vi började med att äta en gemensam lunch och därefter informerades om senaste nytt från föreningen, samt det utlovade kåseriet av vår gäst Per Söderberg.

Ett 50-tal medlemmar tycktes gilla nyordningen till styrelsens glädje. En av värdinnorna, Ester Sjödin, lotsade med trygg hand medlemmarna rätt i det nya. Ordförande Ingrid Borgström inledde, del två av mötet, att hälsa alla välkomna och vände sig speciellt till de nya medlemmarna. Kristina Andersson informerade om att Må bra-cirkeln kommer att starta efter jul.

Den pågående Vandringskonstcirkeln med Eli Widmak som ansvarig är uppskattad och har varit välbesökt. Hittills har den besökt PMP-rummet på landstinget, museets utställning Fyra årstider och den nya samiska utställningen, samt Härke konstcentrum. Besöken har haft kunniga guider, som givit ett mervärde. Cirkeln kommer att fortsätta efter jul.

Den 26 november inbjuds till en hälsodag med temat: Tankar, musik och humor för vår hälsa.

Kort information gavs om styrelsens tankar på aktiviteter inför 2014, som också efterlyste önskemål från medlemmarna. Ordförande informerade att Frösöveteranen kommer ut före jul och att det finns en faktura på medlemsavgiften där. Hon vädjade att medlemsavgiften betalas in senast den 15 februari.

Så var det dags för Per Söderberg att äntra scenen. Hans kåseri byggde mycket på Nicke Sjödins böcker, men presentationen av honom själv upplevdes också som ett kåseri. Per har bott och verkat i Jämtland i 47 år! Ett spännande liv i yrkesarbetet och politiken passerade revy. Det största för politikern Per var beslutet om att bygga Vallsundsbron och invigningen av den. Varje år den 16 september går han över bron med en grupp kamrater för att minnas.

Det blev en härlig lättsam eftermiddag med många skratt. Ordspråket "ett gott skratt förlänger livet", kändes i många kroppar och sinnen under eftermiddagen. Dagen avslutades med dragning i lotteriet, som hade skänkta vinster från medlemmar.

Kristina Andersson