Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Brunflobygden SPF Odensala

SPF Brunflobygden inbjöd sina medlemmar och andra intresserade till novemberträff i Missionskyrkan Brunflo. Där fanns redan musikanterna Arne och Arvid på plats och alla möttes av vacker musik och sång.

Annons

Ordförande Ulla-Britt From hälsade välkommen och presenterade dagens gästtalare Torsten Åhlander, Luleå, en mycket känd profil från alla tv- och radioprogram som han sänt under årens lopp. Torsten är ju född och uppvuxen i Jämtland, vilket han berättade om. Vidare fick vi ta del av många intressanta berättelser om kända personer han mött och fått intervjua. Alla fängslades av Torsten Åhlanders upplevelser och applåderna efteråt vittnade om detta.

Därefter bjöd Sigrid och Hillevi på gott fika.Solveig och Nisse hade sålt lotter och hade dragning på dessa. En del hade turen och vann flera gånger medan andra får vänta till nästa träff.

Som avslutning bjöd Arne och Arvid på mera musik och sång.

Måndag den 8 november hade SPF Odensala sitt tredje höstmöte och fick då förmånen att få lyssna till Kjell Hoffman, som berättade om sin farmors far som bodde strax utanför Sollefteå från slutet av 1800-talet till mitten av 1900-talet.

Underlaget till det intressanta föredraget hade Kjell hittat i några gamla dagböcker från 1899 som hans farmors far noggrant skrivit i om allt som hände i dessa trakter under den tiden.

Efter kaffet som EFS serverade med som vanligt goda smörgåsar och goda bullar kunde de 32 närvarande få chansen att vinna i det lotteri som alla skänkt vinster till. Och det var många som vann fina vinster!

Nästa möte blir på luciadagen den 13 december.