Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Brunflobygden

Annons

Brunflobygdens SPF-avdelning har hållit sitt månadsmöte på Sockenstugan i Lockne den 19 maj, med ett femtiotal medlemmar närvarande. Det var annonserat om friskvårdsdag och trots det dåliga vädret, kom deltagarna så småningom ut i det fria. Mötet började inomhus med musik av Arvid och Arne samt välkommen av ordförande Ulla Britt. Hon hade dagen till ära inbjudit Christina Hammarfalk från landstinget som pratade om olika olyckor som vi äldre kan drabbas av, samt visade bilder. Fallolyckorna var i majoritet och eftersom benskörhet ökar med åldern, blir det ofta höftfrakturer som drabbar de fiesta. Att läkas helt efter en sådan olycka är inte så enkelt och kostar samhället stora pengar. Hon svarade på frågor, lämnade litteratur och hade en stunds gymnastik. En intressant och givande stund för oss alla. Bland annat fick alla stå på ett ben. Det kan tyckas enkelt för en sjuttonåring, men är man åttiotre då är det inte så enkelt! Inga benbrott rapporterades dock.

En välsmakande sallad serverades av Ingvor och Staffan samt kaffe och tårtbit som efterrätt, varefter det blev sång och musik en stund, innan uteaktiviteterna startade. Det var gåbingo och tipsrunda att inleda med, samtidigt med instruktion om boulespel. Frågorna var kanske i svåraste laget, den som inte tagit studenten i unga år var chanslös! Bäst var Eva Söderström, Birgit Håkansson och Ingemar Berg. Vid efterspelet inne på sockenstugan fick några lyssna till glada låtar och nu hade man fått förstärkning. Mer om detta nästa gång.

En trevlig dag även denna gång kan rapporteras. Ingvor passade för övrigt på att fylla år just denna dag och blev ordentligt avhurrad och med fanfar. En trovärdig källa påstod att hon närmade sig de femtio.