Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Brunflobygden

Föreningens novemberträff var denna gång i Lyransgården, Fåker, där ett stort antal deltagare mött upp.

Föreningens ordförande Ulla-Britt From hälsade samtliga hjärtligt välkomna och presenterade dagens underhållare Thorsten Åhlander, Luleå, välkommen att inta scenen. Thorsten höll denna dag sitt 116:de kåseriföredrag om hjärnan och dess minnesträning, då många kan undra: "slog jag av spisen, vad är det hon eller han heter?"

De flesta av deltagarna kände nog igen sig vilket de många skratten och leendena bevisade. Detta var ett mycket intressant föredrag som fängslade lyssnarna och Thorsten tackades med stora applåder.

Då var det dags för dagens fika som serverades av ett antal kvinnor från bygden, goda smörgåsar och kaka som föll alla i smaken.

Ulla-Britt hade lånat en insamlingsbössa från Röda korset som cirkulerade runt bland borden under pausen detta till förmån för Filippinernas hårt drabbade invånare.

Solveig Jonsson och Nisse Nilsson hade sålt lotter och avslutade dagen med dragning där många fina vinster väntade på sina vinnare som ropade glatt hurra när det rätta numret ropades ut.

Gertrud Jonsson