Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF

Den 31 mars började mötet med att ordförande Ingrid Hemmingsson hälsade välkommen och särskilt gästen Gert Andersson.

Gert Andersson talade om matens betydelse för banden mellan generationer. Deltagarna fick också höra om hans ungdoms många olika arbeten både i Sverige och ute i världen och hur han slutligen hamnade som getfarmare i Raftsjöhöjden. Han driver sitt gårdsmejeri tillsammans med sin fru Gunilla med tillverkning av getost som är mycket eftertraktad och prisbelönad både i Sverige och i Frankrike. Ett av hans senaste projekt är att få i gång en skola för ungdomar som ska hämta kunskaper från generationer tillbaka om vikten av att tillvarata vad naturen har att ge.

Ingrid påminde om distriktsmötet den 14 april på konferenslokalen Stadsdel norr Östersund.

Sigrid Wagenius berättade att från 2010 är det lag på anhörigstöd för biståndstagare. Ett möte i Strömsund 26 april kommer att ordnas.

Bengt Fredriksson lämnade ut aktivitetslistor för föreningen och Birgitta Bardosson påminde om boule som pågår varje tisdag klockan tio nu inomhus men snart flyttar till PRO:s fina utomhusbanor. Birgitta talade också om att stjärntittarkväll i Gäddede har flyttats till hösten.

Månadsmötet 28 april inleddes med att elever från Strömsunds kommuns musikskola med sin lärare framförde ett omväxlande och uppskattat program. Thomas Olofsson som tillhörde kaffekommittén muntrade upp församlingen med roliga historier. Ingrid Hemmingsson informerade om SPF:s vårutskick som består av rabatter för SPF:s medlemmar.

SPF och PRO har gemensamt utarbetat en informationsbroschyr om bättre läkemedelsbehandling av äldre.

SPF på gång är ett projekt som prövats av några distrikt. Ett tävlingsmoment som ingår i projektet överlämnades till Bengt Fredriksson motionsansvarig. Ingrid presenterade även SPF:s vallåda 2010. Hon meddelade även att distriktet anordnar en SPF-dag den 16 september med debatter och diskussioner kring viktiga frågor.

Emmy Ritter informerade om en endags resa till Östersund den 16 juni.

Månadsmötet 26 maj förlades till Raftsjöhöjdens gårdsmejeri, deltagarna hälsades välkomna av Gert Andersson och hans fru. Gert fick tillfälle att berätta om gården och deras framtidsvisioner. Mötesdeltagarna fick se hur gårdens getter kom in för mjölkning i gårdens moderna mjölkanläggning.

Birgitta Bardosson berättade om en resa till Ådalen som planeras till hösten.

Anita Andersson, kassör, lämnade en saldolista för verksamheten inför sommaruppehållet.

Ordförande Ingrid tackade alla och önskade en trevlig sommar och avslutade mötet.

Den 16 juni ordnade reseledaren en bussresa till Östersund och Frösön. Besöket började i ett kallt och blåsigt Östersund vid rådhuset med stadsvandring. Det blev en intressant och humoristisk guidning om Östersund av Gunilla Edler. Efter lunch besöktes Radio Jämtland. Där fick deltagarna höra och se hur det går till att göra radioprogram och guidades runt i radiohuset.

Färden gick vidare till Frösön som bjöd på sol och vackert väder. Efter det guidade besöket i Frösö kyrka gikc färden till Stocke Titt för en kaffepaus. Resan avslutades med en tur runt Östberget innan deltagarna åkte hem igen till Hammerdal.