Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelbolagen försöker övertrumfa varandras försäljningssiffror

Kampen om spelarnas plånböcker är stenhård inför julen och spelföretagen försöker övertrumfa varandra med försäljningssiffror.

Nintendo meddelade att man sålt 1,5 miljoner enheter av sina hårdvaror under den amerikanska shoppingdagen Black Friday.

Microsoft slog genast tillbaka genom att meddela att man sålt 2,5 miljoner Kinectkameror under de första 25 dagarna efter premiären. Det innebär att man är på god väg att uppnå målet med 5 miljoner sålda enheter innan årsskiftet.

Sony meddelar, från sitt håll, att man levererat 4,1 miljoner av sin rörelsekänsliga Move-kontroller sedan den släpptes i mitten av september. Det handlar alltså inte om sålda enheter till kund. Sony har inte släppt några exakta siffror på hur många Move-kontroller som faktiskt sålts, men menar att siffrorna ger en fingervisning om hur populära kontrollerna är, eftersom de ständigt är efterfrågade från butikerna.