Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparktävling en av många nyårsaktiviteter i Lillhärdal

Kulturcentrum i Lillhärdal har en aldrig sinande ström av idéer. På nyårsdagen arrangerade man tillsammans med Lillhärdals IF en sparktävling runt byn, hade zumba för äldre samt visade film.

– Vi vill ju att det ska hända en massa roliga saker här, säger Flavia Devonas.

Hans-Erik Eliasson är Lillhärdals nykrönte sparkchampion. Detta sedan han i klar stil sparkade ifrån det övriga startfältet i den tävling som avgjordes på nyårsdagen.

– Jag kände mig riktigt laddad, förklarar Eliasson som höll ett gott tempo hela banan.

Få trodde väl att det skulle gå att ordna en sparktävling på nyårsdagen men när Olav Nermoen räknat in alla anmälda hade han ett tjugotal på startlistan vilket fördelades på ungefär hälften ungdomar och hälften vuxna.

– Det blev fler än jag trodde, säger Nermoen som hade för få nummerlappar med sig till startplatsen vid kyrkan och därför fick sända bud efter fler.

Flavia Devonas som driver kulturcentrum var också nöjd även om hon själv inte hade något med täten att göra i familjetävlingen där hon startade tillsammans med Andreas Hoffman.

Ungdomsklassen vanns av Oskar Jonasson och han kostade även på sig lyxen att ha med sig kompisen Rasmus Karlsson som passagerare.

Elin Olsson, 5 år, knatade också runt banan med bravur.

– Det var lite jobbigt men det är roligt att sparka, summerade Elin som var nöjd med priset vilket var en godispåse till samtliga i ungdomsklassen.