Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparka inte kantorn

Annons

Vi har i vår församling en mycket skicklig kantor. Han är en ypperlig musiker och arbetar, förutom i sin ordinarie tjänst i kyrkan, med körer och musikorkestrar samt uppträder i olika konstellationer i alla möjliga sammanhang. Han är en kulturskatt i vår kommun.

Nu får vi på omvägar höra att han blivit uppsagd från sin tjänst i kyrkan. Det är verkligen okänsligt mot honom som person eftersom han bara har några år kvar till sin pensionering och har alltid skött sin tjänst utan anmärkning.

Att han avskedas på grund av arbetsbrist är inte troligt eftersom han tydligen ska ersättas med den andre kantorn i församlingen. Men denne har ju redan full sysselsättning i den befattning han har! Vi har även hört rykten att vår kantor ska ersättas av en inhyrd kantor när det behövs. Arbetsbrist för kantorn blir det naturligtvis om församlingen minskar på antalet gudstjänster och andra kyrkliga sammankomster. Är det bakgrunden till uppsägningen?

Samarbetsproblem är ingen laglig grund för uppsägning. Är det sådana ska man som arbetsledare ta tag i problemen och försöka förändra situationen. Vår kantor har, vad vi vet, aldrig haft problem att samarbeta tidigare. Det har alltså skett något i organisationen som inte fanns tidigare.

Det ska bli intressant att få ta del av beslutsunderlaget. Jag är tveksam till om församlingen har laglig grund till sin uppsägning.

Vi medborgare har vår chans att visa vad vi tycker i det kommande valet till kyrkofullmäktige. Vilka vill vi ha där?

Missnöjd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel