Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spara på administration – inte på vården

Socialdemokraterna har nu styrt Jämtlands läns landsting i 80 år.

Det vill vi i den borgerliga alliansen i landstinget ändra på vid höstens landstingsval! Varför är det viktigt att bryta ett socialdemokratiskt 80-årigt maktinnehav? Orsakerna är enkla och det är två viktiga faktorer som för oss borgerliga skymtar fram.

För det första: Vi vill utveckla länet och länets sjukvård, så att även våra länsbor får del av samma tillgänglighet och goda sjukvård som vad man kan få i andra delar av vårt land. Det fria vårdvalet, måste anpassas på ett sådant sätt, att även jämtar och härjedalingar fritt får välja. Vi vill sätta patienten i centrum, medan Socialdemokraterna och Robert Uitto vill sätta administrationen i centrum.

Vi vill låta dem som bor i västra Härjedalen få tillhöra Tynset och Röros sjukhus på norska sidan med betydligt kortare reseavstånd, än till Östersunds sjukhus. Sedan vill vi gå vidare och undersöka möjligheten även för andra gränsbor i vårt län att få tillhöra sjukhus på den norska sidan, i stället för Östersunds sjukhus.

Vi vill se över ambulansverksamheten i första hand i Backe och vi vill införa rapportskyldighet för politiker som reser inom Sverige och utom Sverige. Det reses en hel del på konferenser, kurser med mera, men vi ser aldrig en rapport från aktuella politiker. Det måste sparas in pengar på både politik och administration, innan vi sparar i vården. Därför anser vi att Sveriges minsta landsting borde kunna klara sig med färre än fem landstingsråd och färre än två landstingsdirektörer så som är regel i vårt landsting.

För det andra: Det är högst demokratiskt osunt att samma parti fått sitta vid makten i 80 år. Detta skapar maktfullkomlighet. Det är årtionden sedan några av de här socialdemokraterna haft ett vanligt jobb, de har i stället försörjt sig på sina politiska uppdrag. Detta är mycket osunt och direkt farligt för vår demokrati.

Vi i den borgerliga alliansen i landstinget har ett digert program att gå till val på. Vi är samkörda och har en mycket god stämning i vår grupp. Vi står redo att för första gången på 80 år ta över styret av vårt landsting. Alternativen är tydliga! En trött och däst socialdemokrati som säger nej till allt, står mot en pigg och handlingskraftig allians, som vill och kan utveckla länet och länets sjukvård, så att även Jämtlands län kommer i samma klass som övriga län.

Christer Siwertsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel