Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spara mil i bil

Läser i LT att regeringen vill ha förbifart utanför Sveg.

Satsa på att förbättra väg 310 Västbacka-Los,samt väg 296 Los -Kårböle,och lägg E 45 den vägen i stället. Då tjänar de nio mil på att åka den vägen i stället för som i dag via Sveg.

Nu ligger denna sträcka i Gävleborgs län. Jag och många flera med mig åker denna väg om man ska till Mora eller längre söderut.

För att återgå till "vårt" län, så satsa pengarna i stället på väg 311 (Sälen-Tännäs). På Dalasidan är det lite krokig väg från Sälen några mil, men sedan är det kanonfin väg till Särna. Vi åker någon kilometer mot ldre och svänger av den mot Tännäs.

För något år sedan var det vägbygge efter den vägen, som i stora drag är jättebra väg.

Vid länsgränsen Jämtland/Härjedalen kan man tro att man har kommit in på en 1600-tals hästväg. Den är under all kritik år 2014. Många fjällturister upp mot västra Härjedalen drar sig för att åka denna dåliga väg. Tänk om det kunde bli en bra väg där, så kommer nog 95 procent av fjällturisterna att åka 311. Kanske en del veckoslutstrafik med bussar.

Om det skulle bli bra väg där, då skulle bilister/bussar tjäna runt 13 mil, mot att åka via Sveg.

Åke Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel