Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Spännande veckor framöver"

Två formstarka lag möts på Arenan; fjärdeplacerade Östersunds FK och målfarliga Degerfors.
– Vi möter tre formstarka lag på raken. Det är spännande veckor framöver, säger Graham Potter.

Med sju omgångar kvar finns det mycket att spela för hos både ÖFK och Degerfors. Allsvenskan hägrar för hemmalaget medan Degerfors känner av flåset från lagen på kvalplats.

– Vi måste upp i ett visst poängantal innan vi är säker, säger Patrik Werner i Degerfors.

Tre segrar på fyra matcher och elva gjorda mål; ni har i alla fall en bra formstyrka!

– Ja, på de 10–15 senaste omgångarna har vi varit ganska bra. Vi har flera formstarka spelare. Sedan brukar vi göra många mål. Vi är ett offensivt lag och har de egenskaperna. Vi är bättre framåt än bakåt.

ÖFK kan heller inte klaga på höstformen. Laget har hittat en bra balans mellan försvar och anfall och har dessutom bredd i truppen.

– Vi tittar inte så mycket framåt. Just nu är vi på en spännande plats i serien, men vi behöver förbättra oss. Det är det viktiga, säger Potter.

Vårmatchen på Stora Valla slutade 2–2, sedan ÖFK haft en 2–0-ledning. Senaste matchen på Arenan, i fjol, gick i Degerforsfavör.

Patrik Werner håller dock ÖFK mycket högt.

– Det är ett komplett lag, med bra passningsspel och starka individualister. De har en bra blandning av spelare och en bred trupp. Det brukar bli bra matcher när vi möts eftersom vi båda är spelande lag. Vi förväntar oss en svår match.

Werners ord är nästan identiska med de som Graham Potter fäller om Degerfors. Eftersom båda lagen vill ha mycket boll lär det bli ett riktigt jagande efter läderbollen.

– Degerfors är i en falsk position, men det tog en tid att anpassa sig sedan de förlorade Rennie (Amadyia, till Hammarby) och Bertilsson (Johan, på lån från Kalmar FF, nu i Gefle). Nu har de gjort det och då har de en klar identitet i sitt spel.

Degerfors bjöd fyrverkerifotboll mot GIF Sundsvall senast. Seger med 4–1.

– Vår bästa match i år, framför allt i andra halvlek. Då kontrollerade vi det bra och hade mycket boll, menar Werner.

Vad betyder det att vinna mot "Giffarna"?

– Det var viktigt att ta en seger mot ett av topplagen. Det ger en extra skjuts på självförtroendet. Men det känns bra på alla sätt just nu.

ÖFK behöver också anpassa sig efter förlusten av Modou Barrow. Svaret är... ja, vaddå?

– Ingen kan ersätta Modou rakt av. Vi behöver hitta en kollektiv lösning. Det är en av de saker vi jobbar med på träningarna just nu.