Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spaden i jorden på Frösö ängar

Drygt ett år försenat har nu äntligen Skanska satt spaden i marken för att bygga villaområdet Frösö ängar vid Mjälle på Frösön.

– Nu drar vi gång första etappen, säger projektledaren Berndt Lundstedt på Skanska. I april ska de första av 12 villor stå klara och vi kommer att bygga dem successivt så fort husen säljs. Nu har vi köpare på fem eller sex av husen.

I maj lovade Skanska att det skulle byggas ett visningshus i området, så att kunderna fick se vad de köpte. Det visningshuset skulle stå klart nu i september enligt planerna. Men något visningshus blev det inte utan nu börjar man bygga hela etappen i stället.

Enligt Bernt Lundstedt var det meningen att byggstarten för Frösö ängar skulle ha skett för ett år sedan.

Bengt Eklund är chef på Svensk fastighetsförmedling i Östersund, som är den mäklarfirma som sköter försäljningen av husen på Frösö ängar.

– Det har varit trögt med försäljningen av husen i området främst på grund av att köparna inte fått se hur husen kommer att se ut i färdigt skick.

– Nu, när de första husen börjar byggas så blir det lättare att sälja resten av etappen, säger han.

Varje villa kommer att kosta drygt tre miljoner kronor.

– Men slutliga priset beror på tillval och andra önskemål, säger Bengt Eklund.