Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Späckad teatervår

/

Om en knapp månad drar en ny, fullspäckad teater-säsong igång på Storsjöteatern.

Annons

Östersunds teaterförening bjuder på ett blandat program som inleds den 10 februari med Jonas Hassen Khemiris kritikerrosade ”Fem gånger Gud”.

Teaterföreningens kanslist Lisa Engman har som vanligt lagt ett trixigt pussel för att få ihop ett utbud som passar de flesta. Det är mycket som ska stämma. Först och främst gäller det förstås att ha tillgång till Storsjöteaterns scener just de kvällar när det passar de turnerade ensemblerna att landa i Östersund.

Men Lisa Engman är nöjd.

– Möjligen skulle jag ha velat ha någon fler dansföreställning och ytterligare någon föreställning för barn. Men annars ser det bra ut. Och jag har också fått många tillrop från publiken, som tycker att vi fått ihop en ovanligt bra säsong.

Mest bokadE föreställningen hittills är ”Rum för rasan-de” med Ronny Eriksson.

– Hans bitska humor i kombination med charm och värme uppskattas av många, säger Lisa Engman.

Hennes personliga storfavorit är den japanska trumgruppen Yamato.

– Jag såg föreställningen på storbildsvideo vid en teaterträff i höstas. Det var otroligt mäktigt, så jag bara tänka mig hur det ska bli att se den live.

Lisa Engman är också glad åt det nya samarbetet mellan Riksteatern och Dramaten, där Östersund är en av åtta städer som får gästspel från nationalscenen.

– Marie-Louise Ekmans ”Gäckanden” kommer hit den 10-11 mars. Vi får också en ungdomsföreställning, ”Blästrad”, som kommer att visas på Palmcrantzskolan. Och så blir det digital filmvisning av ”Bernardas hus” på Folkets hus i Bräcke.

Mer läsning

Annons