Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Späckad helg – här är fler vernissager

/
  • ”Isa” från Marléne Nilséns utställning ”Elsa och jag” som öppnar  på Tängtorpet i dag. Foto: Marlene Nilsén

Frösö målarskola på Folkets hus och Sanna Mohlander på Tingshuset. Det är bara två av alla nya konstutställningar som öppnar i helgen. Här kommer fler.

Annons

 På Galleri Tängtorpet i Ås är det vernissage för Marléne Nilséns debututställning ”Elsa och jag”.

Marléne är bosatt i Östersund och har utbildat sig vid Östersunds konstskola.

– Jag har alltid målat, säger hon, men det är först de senaste två åren jag haft tillgång till en ateljé och kunnat måla ihop till en egen utställning.

Hon arbetar i akryl, collage och blandteknik och mo-tiven är mestadels kvinnor.

Titeln ”Elsa och jag” förklarar Marléne så här:

– I namnet Elsa ryms alla kvinnor omkring mig. Mamma, mormor, moster, tjejkompisar... Elsa står också för två sidor av mig själv; den känsliga, sköra insidan och så den andra, ytan, den som man visar upp i mötet med andra.

 På Galleri Remi ställer Nina Pringle från Västra Frölunda ut. Hon är enligt galleristen Gun Brännström en ung och lovande konstnär som målar abstrakt på ett mycket spännande sätt med uttunnande akrylfärger och blyertsstreck.

På Drejeriet ställer Olle Pott ut glastavlor under rubriken ”Kärlek och hus”. Olle Pott, som är bosatt i Uppsala, ställde senast ut på Drejeriet 2003.

På Galleri Bolin öppnar Anders Sunesons akvarellutställning ”Andra sidor”. Den fick en utförligare presentation här på LT:s kultursida i onsdags.

Mer läsning

Annons