Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Souldrainer spelar in fläskigt nytt album

Metalbandet Souldrainer sitter i en studio på Frösön och spelar in sitt kommande album, som kommer vara det bästa hittills med fläskiga och tunga låtar.

Ibland kan det gå snabbt och man spelar in en låtidé på några dagar. Som Souldrainer gjorde för några år sedan när Kent-låten Revolt III sattes i gång på ett bandhäng, och någon tyckte att den här borde man göra en cover på. Sagt och gjort, några dagar senare var den färdig.

Ibland går det ganska sakta också, vilket är mer regel än undantag när det melodiska domedagsdödsmetalsbandet från Östersund ska arbeta med sin musik.

– Man kan väl säga att det är bra med en deadline, säger basisten Joakim Wassberg.

Sedan sångaren/gitarristen Marcus Edvardsson startade bandet som ett studioprojekt för 15 år sedan har två album och två singlar släppts. Just nu är de mitt uppe i arbetet med ett nytt album.

Bandet har krympt men fanskaran har växt, och att de är tre nu jämfört med fem som de var från början ser Marcus, Joakim och nytillkomne trummisen Hugo Nylander bara som positivt.

– Bara att ta sig till gig underlättas ju, när man ryms i en personbil, säger Hugo.

Möjligtvis tvingas de också att vara bättre musiker när det inte finns någon att gömma sig bakom, som Joakim resonerar. De får en del erbjudanden om förstärkning, främst från gitarrister som tycker att de kan tillföra bandet något som saknas.

– Men då säger jag att vi har Marcus, och han spelar för tre, säger Joakim.

Souldrainer spelar mindre i Östersund nu än tidigare, eftersom det för några år sedan blev lite för mycket. De upplevde att det blev en mättnad hos publiken.

– Sen har ju rockscenen i Östersund krympt, det finns väldigt få unga som spelar metal till exempel, säger Marcus.

Vad gäller nya albumet kommer det att vara det bästa hittills om Marcus får säga det själv, med varierade låtar som överlag är väldigt tunga och "fläskiga".

– Det kommer låta fett helt enkelt, säger Joakim.

Målet är att det ska släppas i april, och när de nu har en deadline för hur länge de får peta med musiken kan detta även bli verklighet.