Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sötpotatispaj med filodeg

Nu närmar sig första advent. Sötpotatispajen är ett trevligt inslag i glöggminglet.

Annons

6 personer

Det här behöver du:

6 ark filodeg

0,5 dl smör- & rapsolja

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

500 g sötpotatis

3 dl matlagningsgrädde

2 ägg

1 tsk salt

2 krm peppar

150 g Apetina vitost

150 g Kvibille Svecia riven

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnssäker form, cirka 20x30 cm, med bakplåtspapper. Pensla med smör- & rapsolja. Lägg filodeg i formen, pensla med smör- & rapsolja mellan varje ark. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv sötpotatisen. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i smör- & rapsolja. Tillsätt sötpotatis och fräs ytterligare 2-3 minuter. Vispa ihop grädde och ägg. Blanda ner lök, potatis, salt och peppar. Smula ner vitosten och rör ner två tredjedelar av den rivna osten. Fördela smeten i formen. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna något. Lyft ur pajen ur formen. Servera med sallad. Receptet kommer från Arla.