Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sötpotatispaj med filodeg

Nu närmar sig första advent. Sötpotatispajen är ett trevligt inslag i glöggminglet.

6 personer

Det här behöver du:

6 ark filodeg

0,5 dl smör- & rapsolja

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

500 g sötpotatis

3 dl matlagningsgrädde

2 ägg

1 tsk salt

2 krm peppar

150 g Apetina vitost

150 g Kvibille Svecia riven

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnssäker form, cirka 20x30 cm, med bakplåtspapper. Pensla med smör- & rapsolja. Lägg filodeg i formen, pensla med smör- & rapsolja mellan varje ark. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv sötpotatisen. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i smör- & rapsolja. Tillsätt sötpotatis och fräs ytterligare 2-3 minuter. Vispa ihop grädde och ägg. Blanda ner lök, potatis, salt och peppar. Smula ner vitosten och rör ner två tredjedelar av den rivna osten. Fördela smeten i formen. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna något. Lyft ur pajen ur formen. Servera med sallad. Receptet kommer från Arla.