Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sosseveteraner anordnar hälsomässa i Östersund

De socialdemokratiska veteranerna Marianne Stålberg och Margareta Winberg har tagit initiativet till en hälsomässa i Östersund under två dagar i maj.

Men för att klara finansieringen vänder de sig nu till landstinget i Jämtland.

”Vi kommer förstås att ha en hel del utgifter för arrangemanget såsom lokalhyra, föredragshållare, resekostnader med mera samt utgifter för viss förtäring till deltagarna. Därför anhåller vi om ett bidrag från landstinget”, skriver de.

Hälsomässan vänder sig till personer som är 50+ och äldre. Temat handlar både om hur man förebygger ohälsa och om hur man gör det bästa när sjukdomen är ett faktum.

• Varför tar ni detta privata initiativ?

– I september 2004 var jag med och ordnade en hälsomässa genom en arbetsgrupp som jag var ordförande i, säger Marianne Stålberg. Det blev en fantastisk mässa under två dagar med väldigt många besökare. Många har sagt till mig efteråt att jag borde ordna ytterligare en.

– Då hade jag jobbat så enormt mycket under många månader att jag var trött, men nu tänker vi försöka göra något liknande.

Det är ett privat initiativ av Margareta Winberg och Marianne Stålberg men de hoppas förstås på många utställare. Pensionärsorganisationerna har sagt sig vara intresserade.

Många intressanta föreläsare kommer att vara på plats, redan nu är cancerforskaren Mef Nilbert, distriktsläkaren Margareta Lööf-Johanson, författarinnan Elsie Johansson och 1,6 miljonerklubbens ordförande Alexandra Charles klara.

Förhoppningen är att äldreminister Maria Larsson ska inviga mässan.

De kommer även att fråga Folkhälsoinstitutet, representanter för prostatacancerföreningen Jämtgubben och bröstcancerföreningen Emma om de vill medverka.

– Vi räknar inte med att tjäna några pengar, men blir något över sedan vi betalt våra utgifter tänker vi fondera pengarna. Då kanske någon vill anordna en hälsomässa igen om 5-6 år.