Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sossarna måste bort från landstinget

Ett maktbyte måste till i landstinget. Sossarna har regerat alldeles för länge anser Allians för Jämtlands läns landsting som presenterade sitt valmanifest på Stortorget i Östersund i dag.

– När någon har regerat i 90 år så kan man reflektera över vad som händer med ett sådant parti, sade moderaten Christer Siwertsson.

I hans ögon är det hög tid för ett maktskifte inom landstinget. Ledarskapet är svagt och de styrande, med Socialdemokraterna i spetsen, har inte kontroll över den stora organisationen. Det fattas viktiga beslut bland personalen som inte har någon politisk förankring säger Christer Siwertsson.

– I stället för att ta sitt ansvar så skyller landstingsråden på regeringen. Vi har aldrig haft bättre ekonomi i landstinget men ändå skyller de bara på regeringen

En av de frågor som alliansen först vill ändra på om de får makten är reglerna för hälsovalet.

– Vi måste göra justeringar i hälsovalet för att underlätta för små entreprenörer så att vi kan få mer vård i glesbygden, sade Lars-Olof Eliasson (KD).

En annan viktig fråga för alliansen är vårdtiderna. I manifestet framgår att de vill minska väntetiderna så att patienter ska få läkarkontakt efter högst fem dagar, bli undersökta av specialist efter 60 dagar och få behandling eller bli opererade efter högst 60 dagar.

– Det är fullt möjligt att komma ner ytterligare, säger Marianne Larm-Svensson (C).

Alliansen inom landstinget vill även minska antalet anställda som arbetar med pappersarbete inom sjukvården.

– Det finns tydliga tecken på att vi är ineffektiva. Kan andra landsting komma ner så kan väl vi, sade folkpartisten Per-Olov Olsson.