Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sossar på tunga poster i Östersund

Socialdemokraten Linn Berglin blir sannolikt ny ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Mona Modin-Tjulin väntas bli miljö- och samhällsnämndens ordförande.

Annons

Socialdemokraterna fick i höstens val knappt 38 procent av rösterna i Östersunds kommun. Partiet har därmed möjlighet att nominera flera personer till de allra tyngsta politiska uppdragen.

Efter ett medlemsmöte i veckan står det klart att partiet väljer nya namn till några av de viktigaste posterna. Bland annat nomineras gymnasieförbundets nuvarande ordförande, Mona Modin-Tjulin, till posten som ordförande i miljö- och samhällsnämnden.

Sedan tidigare är det klart att Katarina Nyberg Finn blir kommunalråd och att hon lämnar posten som ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Den platsen vill Socialdemokraterna att Linn Berglin ska fylla.

Björn Sandal nomineras för att sitta kvar som ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Även kommunfullmäktiges ordförande, Kjell Svantesson, nomineras till fortsatt arbete på posten ytterligare en mandatperiod.