Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sossar på tunga poster i Östersund

Socialdemokraten Linn Berglin blir sannolikt ny ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Mona Modin-Tjulin väntas bli miljö- och samhällsnämndens ordförande.

Socialdemokraterna fick i höstens val knappt 38 procent av rösterna i Östersunds kommun. Partiet har därmed möjlighet att nominera flera personer till de allra tyngsta politiska uppdragen.

Efter ett medlemsmöte i veckan står det klart att partiet väljer nya namn till några av de viktigaste posterna. Bland annat nomineras gymnasieförbundets nuvarande ordförande, Mona Modin-Tjulin, till posten som ordförande i miljö- och samhällsnämnden.

Sedan tidigare är det klart att Katarina Nyberg Finn blir kommunalråd och att hon lämnar posten som ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Den platsen vill Socialdemokraterna att Linn Berglin ska fylla.

Björn Sandal nomineras för att sitta kvar som ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Även kommunfullmäktiges ordförande, Kjell Svantesson, nomineras till fortsatt arbete på posten ytterligare en mandatperiod.