Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sossar och såssar

Vad säger de tre väljare som röstade på Socialdemokraterna i valdistriktet Danderyd 16 till varandra?

 I det välbärgade Djursholm kanske det inte är så lätt att komma ut som det som grannarna kallar såssar . Den ende vänsterpartisten och den ende miljöpartisten känner sig antingen lite ensamma eller härligt avvikande. Det beror ju lite på hur man är som människa.

I invandrartäta Herrgården i Malmö är det lättare att vara sosse. Visserligen är valdeltagandet lågt, bara 46 procent, men Socialdemokraterna fick hela 87,5 procent av de avgivna rösterna.

Tyvärr säger dessa exempel en hel del om vårt land. Det här är inte något som vi kan skylla på de borgerliga mer än på det sättet att de tillåtits ha sina egna kommuner som reservat där de bara byggt villor utan att se till att det blir den blandning som gör samhället bättre.

Det faktum att vi tillåtit framväxten av områden där folk i olika klasser hålls så åtskilda är ett problem. Det märkliga och sorgliga är att de politiker som inte vill minska klyftorna får förnyat förtroende att leda landet.