Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sorglig omsorg

Anhöriga får sköta omsorgen i Moderaternas Sverige. Den offentligt finansierade omsorgen fungerar inte som den borde. Enligt en färsk rapport från Riksrevisionen "Stödet till anhöriga omsorgsgivare" konstateras att allt mer av ansvaret för omsorgen vilar på de anhörigas axlar – det är ingen överraskning när den Moderatledda regeringen har sänkt skatterna med över 130 miljarder under sin tid i regeringsställning.

I dag har cirka 100 000 personer gått ner i arbetstid för att sköta vård och omsorg av sina anhöriga. Det är fel väg att gå när vi behöver varenda arbetad timme för att klara välfärden. Därför är det viktigt att se potentialen för arbetstillfällen inom den offentliga sektorn för både män och kvinnor istället för att dra ner på skatterna och skapa orimliga livsvillkor för vård- och omsorgsbehövande, deras anhöriga och personalen! Det hänger ihop – jobben är viktiga för välfärden – därför måste vi fokusera på jobben - både inom offentlig och privat sektor!

Vi har ett val att göra i höst – antingen fortsätter vi på den inslagna vägen med skattesänkningar så vård och omsorg blir en privat fråga eller så väljer vi en annan regering som vill hålla ihop Sverige och som ser den gemensamt finansierade välfärden som ett framgångsrecept för alla.

Lena Bäckelin (S)

Riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel