Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorglig inramning...

Annons
... när Nisse Bergströms HC Eppan spelade match i Italien.
Här skriver han själv:
Den gångna veckan har varit tuff här i Eppan.
Det började förra söndagen, när vi förlorade det prestigefyllda derbyt mot ärkerivalen Kaltern med 1-3. Bättre blev det knappast på måndagens träning, då vi fick beskedet att pappan till två bröder (även morbror till vår målvakt) i laget gått bort efter en hjärt-attack. Han blev endast 51 år gammal.
Detta tillsammans med skador och att ett par spelare var på landslagsläger, gjorde att vi hade en ovanligt tunn tränings-trupp under veckan.
Veckans enda match skulle dock spelas. Tidig söndag morgon startade färden mot Valpellice, några mil från Turin, med en trupp på 12 spelare plus målvakter. Typiskt att vi skulle ha den längsta bortaresan för säsongen när Nicklas Wiklund (f.d. ÖHC/Jämtland Hockey, numer Manglerud) kommit på besök.
Valpellice sägs ha den största budgeten i serien och bör enligt många sopa banan med alla i vår serie. De har tre importer (max antal) plus 5 stycken kanadicker med italienska pass. En utav dessa 41-årige Patrice Lefebvre med NHL-matcher på meritlistan.   
Det var alltså en tuff match som väntade. Vi hängde med i två och en halv period, då ställningen var 3-2 till Valpellice, men orken tröt och slutsiffrorna skrevs till 7-2.
 
Dagen därpå var det dags för begravning för pappan.
Hela laget skulle gå tillsammans för att stödja våra medspelare.
Det var så många människor på begravningen att hälften fick stå utanför kyrkan, däribland jag. För mig kändes det lite konstigt att gå på en begravning för en man jag aldrig någonsit träffat, men ville så klart vara med och stötta mina lagkamrater.
Efter någon timme inne i kyrkan slogs dörrarna upp. En lång vandring, ledd av sex starka män bärandes på kistan, mot kyrkogården där begravningen avslutas.
 
Det var en sorglig vecka och vårt lag är aningen sargat. På träningen ikväll är det tänkt att de båda bröderna skall vara tillbaka. Jag hoppas på det.
 
Ciao/ Nisse.

Mer läsning

Annons