Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstams golftävling på väg bort

Annons


Annika Sörenstams golfkarriär är på väg mot sitt slut. Hennes egna tävling i Sverige har dessutom en osäker framtid. När nästa års Europatourschema ska presenteras lär den inte finnas med på listan.

-Vi kämpar på för att få sponsorer och jag vet inte om det blir något 2009, men förhoppningsvis kan det bli något 2010 när det kanske svänger, säger Sörenstam angående det världsekonomiska läget som drabbat även golfsporten.

-Vi hade en allvarlig diskussion med golfförbundet. De har ändå ett stort ansvar för golfen i Sverige och det är svårt att hålla en tävling utan deras stöd så jag tror att de har förstått det.

Scandinavian TPC hosted by Annika, som tävlingen heter, hade premiär 2005, då på Barsebäck. Den har sedan flyttats runt, i år på Frösåker GK utanför Västerås men med allt tuffare ekonomiska förutsättningar. Till årets tävling tvingades man halvera prissumman och Sörenstam själv tvingades anlita en av sina privata sponsorer för att tävlingen skulle genomföras. Hennes egna beslut att lägga av ska dock inte ha någon betydelse för turneringens framtid, enligt Sörenstam.

-Det är svårt att få sponsorer, vi är alla medvetna om hur det ser ut i världen och det är inte konstigt att det är tufft för golfen.

Om tävlingen nu försvinner återstår bara en Europatourtävling för damer i Sverige, Göteborg masters.

Mer läsning

Annons