Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstam öppnar för en fortsättning

Annons


Någon flytt tillbaka till Sverige lär det inte bli.

Om däremot veckans tävling verkligen blir Annika Sörenstams sista är mera oklart.

-Ärligt talat, jag har ingen aning, säger hon inför vad som i stället kan bli ett tillfälligt avsked.

Hennes besked kom redan i maj. Det var då Sörenstam meddelade att 25 års golf, tio major-titlar och totalt 89 segrar fick vara tillräckligt. Och resten av säsongen har varit en enda avskedsföreställning där Dubai och Europatourtävlingen med start på torsdag är ett slutgiltigt stopp.

-De sista fem-sex månaderna har det varit så mycket att göra och golfen har inte varit min första prioritering, säger hon.

-Jag har egentligen checkat ut sedan juni. Jag har inte kunnat kombinera allting och därför har jag heller inte kunnat träna i närheten av vad jag brukar men det är helt okej.

Under månaderna har också budskapet delvis förändrats, det som först var ett blankt nej till någon comeback har blivit ett svar med öppningar.

Med fyra dagars spel kvar av karriären utvecklar Sörenstam sitt resonemang:

-Det lutar mer åt att jag inte gör det men det är en sak att säga det nu när jag har en tävling kvar.

-Mår jag bra, är frisk och laddad är det en annan sak men ärligt talat har jag inga planer att komma tillbaka. Min caddie, Terry, har försökt att övertala mig.
Caddien vill se en fortsättning

TT: Du säger att du uppnått det du velat med karriären. Vad skulle då få dig att göra comeback?

-Det är det som är frågan. Jag är så himla nöjd, har åstadkommit så mycket och det är egentligen inget mer jag vill göra inom golfen. Det är snarare tvärtom att jag vill hjälpa andra och då framförallt ungdomar.

-Vinna en tävling har varit helt underbart men jag tror man kan få en helt annan känsla av att stötta unga spelare. Det är en känsla som jag inte upplevt ännu.

TT: Hur tror du att det kommer att kännas på sista hålet?

-Jag har fått den frågan ganska många gånger men man vet ju aldrig förrän man väl befinner sig i situationen. Jag tror att jag kommer att vara rätt nervös när jag spelar sista hålet, sedan beror det på hur jag ligger till i tävlingen.

-Men när sista putten går i, då kommer frågan: "var det här sista putten någonsin".
Familjen med sig

TT: Tror du att det någonsin blir en flytt tillbaka till Sverige?

-Man ska väl aldrig säga aldrig men jag har inga direkta planer på det men det kommer ju att finnas flera möjligheter att åka hem i framtiden.

Med sig på sista tävlingen har hon nu hela familjen Sörenstam. Mamma Gunilla, pappa Tom och lillasystern Charlotta.

-Mamma och pappa spelar golf i dag. Vi ska åka ut till öknen på torsdag men det får du inte säga till dem för det har de ingen aning om. På söndag har vi tänkt att gå ned till stranden med champagne, skåla och bara mysa. Sedan åker vi härifrån på måndag.

Då börjar också ett nytt liv för Annika Sörenstam, hon som en gång i tiden med flit missade puttar för att slippa hålla vinnartal.

Mer läsning

Annons