Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sören Bengtsson

Sören Bengtsson har avlidit i en ålder av 71 år.

Sören var född och uppväxt i Ramsjö, Hälsingland, som ett av två syskon. Han utbildade sig på läroverket i Sundsvall och började tidigt arbeta som kock, bland annat i Leksand.

1956 flyttade han till Östersund där han träffade sin blivande hustru Gunvor. De gifte sig 1961 och tillsammans fick de tre barn, Leif, Lena och Mona.

Sören fortsatte att arbeta i Östersund som kock på bland annat på Hotell Standard, Passagen, Stadskällaren och Grand hotell. Han arbetade också som källarmästare på Esso motell. När åren som kock tagit ut sin rätt arbetade han som förrådsman och förrådsförman på I 5. Så småningom på ATS, tills han drabbades av sjukdom för en del år sedan, vilket gjorde att han tvingades att arbeta deltid.

På fritiden tyckte han mycket om att vara ute i naturen. Stugan i Kvissleströmmen, Mattmar, var hans paradis, där kunde han njuta av sin lediga tid och ägna sig åt sitt största fritidsintresse, fiske.

Sören var en social person och känd för sitt humoristiska sinne. Ljusglimten i hans liv var när barnbarnen kom och hälsade på. Han var alltid glad fast de sista årens sjukdom var slitsamma.

Han sörjs och saknas av hustrun Gunvor, barnen Leif, Lena och Mona och de tre barnbarnen Thomas, Hannah och Mattias.