Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sopstationen förstörde utsikten

Miljön är viktig menar styrelsen i bostadsrättsföreningen och byggde upp en sopsorteringsstation i Bruksvallarnas stugby.

– Men vår miljö struntar de i, de fula behållarna har vi nu som granne och det ser hemskt ut, säger Irene och Birger Mossberg.

Paret från Norrtälje har haft stugan i Bruksvallarna i 20 år. De menar att sopsorteringsstationen borde ha utformats på ett helt annat sätt.

– Vi har ett panoramafönster där vi ser fjället med Kariknallarna och kunnat njuta av utsikten i den härliga fjällmijö som bjuds här i Bruksvallarna. Att se en massa stora sopbehållare gillar vi inte, säger Irene Mossberg.

Hon och maken Birger är irriterad på styrelsen i föreningen som tagit fram förslaget var stationen skulle placeras och hur den skulle utformas.

– De har totalt kört över oss, dessutom är det här en fråga för alla medlemmar. Styrelsen kan inte fatta ett sådant här tokigt beslut på egen hand, säger Birger Mossberg.

De tycker att styrelsen skjuter över målet när det gäller sopsorteringsfrågan i stugbyn.

– Det finns 53 små hus i området, det skulle räcka med en betydligt mindre anläggning. Dessutom borde väl medlemmarna här, som på andra ställen, kunna använda kommunens anläggning som finns här i Bruksvallarna.

– Dessutom har de missat att söka bygglov, säger Birger när han tittar ut genom fönstret i stugan.

De har förgäves försökt få styrelsen att ändra sig och hitta en annan lösning.

– Nu vill vi bara sälja huset då vi inte trivs, men då kommer nästa bakslag. Vi hade köpare men de gillade inte sopsorteringen, säger Irene.

– Förutom utsikten så var de oroliga på lukten från soporna under sommaren, säger Birger.

Paret har varit i kontakt med Härjedalens kommun som meddelat att de inte hade med saken att göra då det är föreningen som beställt och ansvarar för stationen.

Uno Landén, Örnsköldsvik, är ordförande i bostadsrättsföreningen Bruksvallarnas stugby.

– Genom en sorteringsstation minskar vi kostnaden när det gäller sophanteringen, dessutom var Birger Mossberg själv med i styrelsen då beslutet togs. När det gäller placeringen har majoriteten av medlemmarna inga invändningar, säger Uno Landén.

Han påpekar även att många gäster färdas med buss till stugbyn vilket gör att de har svårt att ta sig till den kommunala stationen.

– Men vi ska se över möjligheterna att bygga ett högre trästaket som kommer att göra behållarna mindre synliga.