Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sopsortera mera

Östersundsborna är bra på att återvinna miljöfarlig avfall. Ja, till och med bland de bästa i Sverige när det gäller elektriska apparater. Däremot slänger vi fortfarande mycket pappers- och plastförpackningar samt matavfall.

Undersökningar av våra sopor visar att 60 procent skulle kunna återvinnas om det sorterades rätt. Vi tror att det är många som vill återvinna mer, men dagens system känns besvärligt och tidskrävande. Varje gång du köper något i en förpackning betalar du en liten slant till producenten för återvinningen. Väljer du att slänga förpackningen i vanliga hushållssopor kommer den att eldas upp och det kostar också en liten slant som du betalar via renhållningsavgiften.

För att inte elda upp sopor och därmed pengar i onödan vill Miljöpartiet förenklar återvinningen i Östersund. I framtiden ska även sopor som pappersförpackningar, tidningar, glas och plast hämtas från ditt hem. Antingen genom att du sorterar soporna i olikfärgade plastpåsar eller olika fack i din soptunna. På det sättet kan vi spara resurser, skona miljön och minskar din arbetsbörda.

Florian Stamm (MP), Karin Thomasson (MP) Kandidater till Östersunds kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel