Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sonja Olinder

Sonja Olinder, född Löfstedt, Håsjö, har avlidit i en ålder av 85 år.

Hon föddes i By i Håsjö där hon växte upp, näst yngst av sju barn.

Sonja gifte sig 1947 med Olle Olinder och makarna fick två söner. Sonja arbetade några år i Konsumbutiken i Valla och även en tid i Undersåker.

Efter giftermålet bosatte sig makarna i Valla, där Sonja drev ett kafé i två år. 1951 köpte makarna den gård som Sonjas föräldrar byggt i Valla och efter påbyggnad installerade Televerket sin nya station där. Sonja tjänstgjorde som föreståndare från 1951 till 1966 då telestationen automatiserades. Därefter vikarierade Sonja som lantbrevbärare några månader. 1967 fick hon anställning på Ica i Kälarne, där hon arbetade till 1982 då hon sjukpensionerades på grund av förslitningsskador.

Sonja älskade skidåkning och var även med och tävlade i många år. Andra fritidsintressen var handarbete, bland annat vävning, sömnad och stickning, där hon mest stickade norsktröjor.

Utomhusaktiviteterna bestod av bärplockning och fiske, men framför allt älskade Sonja att driva upp blomplant och prydde både sin egen trädgård och andras.

Sonja var även aktiv i PRO-föreningen och anordnade under årens lopp många fester med både dans och bingo.

Hon älskade att umgås med vänner och bekanta och spela kort, bland annat bridge som hon började med på senare år.

Sonja var en gästfri och trivsam person som lämnar ett stort tomrum efter sig.

Hon sörjs och saknas av sonen Ulf, sonen Göran med familj samt övrig släkt och vänner.