Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonic & Sega All-Star Racing

/

(Sumo Digital/SEGA/Pan Vision)

Ålder: 7+

Format: Xb 360, Ps3, Wii

Genre: Kartracing

Betyg: 4

Annons

Mario och hans entourage av Mushroom Kingdom-innevånare har varit ohotade i Kartgenren sedan debuten 1992.

Men nu sticker den forne ärkerivalen Sonic the Hedgehog och hans team av gamla SEGA-karaktärer ut hakan och bjuder på arkadracing av bästa sort.

”Sonic & Sega All-Star Racing” lånar de bästa inslagen från ”Mario Kart Wii” och mixar dem med sladdsvängarna från mästerliga ”Out Run 2”.

Lägg till gnistrande färgglad grafik, skön bandesign, pulshöjande soundtrack (bestående av klassiska ledmotiv ur SEGAs backkatalog) och karaktärsgalleri och miljöer ur spelserier som ”Billy Hatcher”, ”Shenmue”, ”Jet Set Radio” och ”Super Monkey Ball”.

Resultatet är SEGAs bästa arkadracingspel på länge och en given multiplayerhit på Xbox Live, PSN och Nintendos motsvarighet.

Det ska sägas att Mario fortfarande ligger en noslängd före utmanaren, men är man ett Xbox- eller Playstation 3-fan som gillar hysterisk feelgood-racing så är det inte mycket att fundera över.

”Sonic & Sega All-Star Racing” är det absolut vassaste kart-spelet, vid sidan om originalet. Dessutom med en svårighetsgrad som bjuder på tuggmotstånd även för ärrade veteraner.

Mer läsning

Annons