Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonic Classic Collection

/
  • I nya ”Sonic Classic Collection” handlar det fortfarande om underhållande plattformsaction av klassiskt snitt.
  • I nya ”Sonic Classic Collection” handlar det fortfarande om underhållande plattformsaction av klassiskt snitt.

(SEGA/Pan Vision)

Ålder: 3+

Format: DS

Genre: Plattform

Annons

Betyg: 3 Det fanns en tid då Sonic the Hedgehog var ett populärkulturellt fenomen. SEGA pumpade ut serietidningar, dockor, tecknade filmer, kläder och, ja just ja, spel. Och företagets konsoler lyckades nästan rucka på Nintendos dominans på grund av igelkottens popularitet.

SEGAs hyperaktiva blå igelkott svischade in i våra liv den 26 juni 1991 och fick regerande plattformsikonen Super Mario att framstå som en stel gammal gubbe.

På senare år har SEGA:s galleonsfigur misshandlats frekvent i ett antal 3D-äventyr, men det fanns en tid då han stod för de fräschaste och piggaste spelen i plattformsgenren.

Och det är de klassiska fyra första spelen som nu får möta en ny generation spelare i ”Sonic Classic Collection”. Spelen har tidigare släppts till DS i olika sammanhang, men här tar man ett gemensamt grepp och kryddar anrättningen med en massa DS-exklusivt extramaterial.

Det handlar fortfarande om underhållande plattformsaction av klassiskt snitt och portningarna är klart trogna originalen.

Om man fortfarande roas av att jämföra den blå igelkotten med Nintendos rörmokarhjältes backkatalog så måste man ändå säga att Super Mario vinner i det långa loppet. Sonic-spelen bjuder på tajt kontroll och skön retrografik, men kan inte mäta sig med Mario-spelen då det gäller bandesign, hemligheter och variation.

Men för yngre spelare, som vill smaka på en del av spelhistorien och se den gamle plattformsuppstickaren i toppform, så är det helt klart en samling värd pengarna.

Mer läsning

Annons