Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sonfjällsdeckare signerades i Sveg

Under lördagen fanns Eva Ludvigsen, författare till Flaskpostmysteriet, på Svegs Foto & Fritid för att signera sina böcker.
– Jag är riktigt nöjd med uppslutningen, kommenterade Eva Ludvigsen.

Annons

Intresset för Eva Ludvigsens besök i Sveg var, med härjedalsmått för sådana evenemang, riktigt stort. Tiotalet böcker såldes redan första halvtimmen och Ludvigsen hade fullt upp med att mingla runt och skriva små hälsningar i böckerna.

– En stund blev det något av en släktträff också, jag tror att hela Ransjös befolkning var på plats, säger Eva Ludvigsen med ett leende.

Ludvigsen bor och är uppväxt i Uppsala men som barn var hon ofta uppe hos sina morföräldrar i Ransjö. Det är också bakgrunden till Flaskpostmysteriet vilket är den första boken i serien Sonfjällsdeckarna.

– Jag berättade för släkt och vänner för någon vecka sedan vilka karaktärer de var i boken, avslöjar Ludvigsen som använt sina upplevelser under loven som inspiration.

Tanken är att varje lov ska bli en bok, höstlov, sportlov, jullov, påsklov och sommarlov.

– Jag har tänkt mig att det ska bli så, så det borde bli minst fem stycken böcker i serien i alla fall. Sen får vi se, säger Eva Ludvigsen.

– Flaskpostmysteriet är en pusselgåta och nästa bok kommer att bli en spökhistoria, tanken är att varje av de fem böckerna i serien ska få en varsin genre, berättar Eva Ludvigsen som även nämner fantasy som en tänkbar röd tråd i någon bok.

På tisdag kväll håller Eva Ludvigsen ett öppet föredrag om sitt författarskap på biblioteket i Sveg.