Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sonen blir inte godkänd – föräldrarna anmäler skolan

Föräldrarna till en tonårig pojke anmäler två skolor i Östersund eftersom deras son riskerar att gå ut nian med icke godkända betyg i samtliga ämnen.

Annons

Enligt den skrivelse som föräldrarna har lämnat in till Skolinspektionen så har sonen haft en problematisk skolgång alltsedan han började i femårsåldern. Under de senaste åren har problemen blivit påtagliga och det står nu klart att han riskerar att gå ut nionde klass med betyget icke godkänd i samtliga skolämnen.

Föräldrarna anser att de två skolor som pojken har gått på inte har gjort tillräckligt för att hjälpa deras son. De skriver i sin anmälan att ett stort antal möten har hållits med specialpedagog, kurator och rektor där åtgärdsprogram har tagits fram. Men föräldrarna tycker ändå att "inget hänt".

En del i föräldrarnas kritik ligger i att skolledningen på den ena skolan inte tillåtit pojken att byta klass. Föräldrarna tror nämligen att sonen skulle ha varit mer motiverad om han hade fått gå i den klass han själv velat. Med facit i hand hade det inte kunnat bli sämre om pojken bytt klass, skriver de.

Skolinspektionen tänker nu reda ut vad som hänt under pojkens senare skolår. Bland annat vill myndigheten veta hur den skola som pojken går på i dag har agerat när de fått kännedom om hans problem. Kommunen, som är huvudman för skolan, måste också i detalj visa vad den har gjort för att försöka hjälpa pojken.