Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarmusik i Tåsjödalen

/

Hemvändande musiker och spelmän från norra Jämtland har bidragit till att Sommarmusik i Tåsjödalen blivit en publiksuccé.

Annons

Man har under tre veckor i juli besökt sju platser – Gammskolan i Tåsjö, Skolan i Rotnäset, Furuberg Rörström, Skolan i Karbäcken, Boern i Tjärnmyrberget, Gläntan i Lövvik och skolan i Grundsjö. Totalt 24 musiker har deltagit och erbjudit ett omväxlande program med sång och dragspel i olika musikstilar.

Karl Ivar Pettersson, mera känd som Tjärnmyrbergarn och Hans Göran Rångefors har alternerat som programledare, historieberättare och allsångsledare. Gunnel Bergvall har med sitt pigga sätt sjungit sina textfriserade texter om ”Sikås/Hammerdal” och ”Sista dansen” med flera. Hans Göran Rångefors spelar på sitt gamla fina dragspel låtar av både Carl Jularbo och Ragnar Sundqvist. Jularbo för ”hela slanten” blir det när Tommy Strömqvist och Hans Göran Rångefors spelar tillsammans. Durspelarna Agneta Bergström, Jan Erik Bergström och Annika Danielsson med gitarrspelande Tore Lif bjöd på levande durspelsmusik. Märta Blom hade en arsenal med utrustning som inte utnyttjades till fullo. Hon fick samtidigt bra komp av de musiker som omgav henne.  Kjell Harlin bjöd på sologitarr med sitt karaktäristiska gitarrljud.

Till Tjärnmyrberget kom gäster som Bosse Eklund och Sven-Ivar Jonsson från Östersund och från Strömsund Lars-Erik Wikström. Rune Wikström har deltagit vid samtliga tillfällen och med sitt dragspel fyllt ut med harmonier och bälgvibraton som bara han kan. Mats-Erik Jakobsson och Tony Olofsson har växelvis trakterat elbas och Ragnar Moberg kompgitarr. Flera lokala dragspelare fick spela både egna och andras melodier.

Med detta collage av musiker har publiken visserligen fått mycket dragspel men med ett omväxlande melodival har alla fått en fin musikupplevelse. Rose-Marie Martinsson har bakat rullrån till samtliga medverkande. Det är åttonde året detta arrangeras. Lotterier och servering ger ett tillskott till de lokala föreningarna utom i Grundsjö där behållningen istället går till Aina Jonsson, tidigare lärare i Grundsjö som skänker pengarna till ett barnhem i Öst.

Musik i Tåsjödalen har nu avslutats för åttonde året men med uppslutning av fina musiker och en trogen publik kan vi hoppas på samma trevliga arrangemang nästa år.

Mer läsning

Annons