Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarmusik i Tåsjödalen

Det har varit fullt hus på arrangemangen i Tåsjödalen i sommar.

Sommarmusik i Tåsjödalen, ett arrangemang av Bygdens Framtid Hoting med Hervor Dahlén som ordförande, avslutades på torsdagen i Hoting folkets hus.

Under fyra sommarveckor, varje tisdag och torsdag har musiker och publik samlats till allspel och samspel av solister och husband. Åtta platser har besökts, Lövvik gläntan, Rörström, Furuborg, Stornäset bygdegården, Tjärnmyrberget Boern, Karbäcken skolan, Tåsjö, Gammskolan, Grundsjö skolan och Hoting folkets hus.

Sammanlagt 38 musiker och sångare från Uddevalla, Stockholm, Strömsund, Tåsjödalen, Dorotea och Vilhelmina har tillsammans bjudit på ett digert och allsidigt program. Vid varje tillfälle har minst 15 musiker deltagit. Karl Ivar Pettersson, mera känd som Tjärnmyrbergarn har varit programledare. Genom att före varje evenemang inventera dagens medverkande kunde han alla kvällar sätta ihop ett nytt musikaliskt program som blandades med allsång och historieberättare. Vid samtliga tillfällen har publik strömmat till från när och fjärran. Att lyssna på lokala förmågor, träffa vänner, och fika tillsammans är ett koncept som gått hem.

Det har varit fullt hus på alla platser. De lokala förmågorna är ofta mer eller mindre proffs och därför låter det riktigt bra om musiken. Gunnar Mattsson spelar Andrew Walter med inlevelse medan Rune Wikström spelar med alla. Hans Göran Rångefors lockar fram Ragnar Sundqvist och Kjell Harlin får gitarren att låta som Spotnicks. Ulf Näsström spelar helst musik från västkusten medan paret Bure och Karin Berglund piggar upp stämningen med schlagers och gärna en allsång. Gunhild Bergvall i Bye spelar och sjunger och berättar historier. Vid ett tillfälle var hon upptagen på annat håll och då saknade många henne. Rose-Marie Martinsson, Strömsund, skämmer som vanligt bort alla musiker med en låda rullrån.

Ljudet fungerade utmärkt på alla platser. En eloge till Hans-Göran Rångefors som plockat ner, monterat upp och ljudtestat ljudanläggningen i god före alla programstarter. På samtliga platser serverades fika och man sålde lotter där behållningen tillfaller respektive förening. Detta var nionde året och det innebär att man nästa år firar tio-årsjubileum, för spelglädjen kan man inte ta fel på och inte heller publiken som speciellt på tisdagar istället för Allsång på Skansen hellre lyssnar till Sommarmusik i Tåsjödalen.