Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarmusik i Tåsjö kyrka

/

I morgon inleds den årliga sommarmusikfesten i Tåsjö, "Musik vid Tåsjö stränder". Årets upplaga är den åttonde i ordningen och kantor Margareta Dahlén ser fram emot en fylld kyrka vid flera av helgens konserter.

Annons

– En självklar höjdpunkt är nog "För själ och hjärta", ett program med Titti Sjöblom och Erling Eliasson fredag kväll klockan 20, säger Margareta.
Hon vill också puffa för Sommarspelmanslaget, ett gäng duktiga ungdomar från Östersund under ledning av Leif Ottosson och David Eriksson som spelar 19.30.
–  Och senare på kvällen blir det jazztoner med Eva Österberg och bröderna Hallin, lokala musiker som alltid bukar locka stor publik.
På lördag blir bland annat traditionsenligt kyrkbröllop, då Maria Nordström och Mattias Darlin blir äkta makar. På kvällen ger Håkan Dahlén en orgelkonsert, Thorbjörn Edlund och Robert Sadura presenterar "Allsköns musik i sommarkväll", Mona Rosell uppträder under rubriken "Livet i blom" och Erika Peter och Jonny framför "Musik vi känn igen".
Musikfesten avslutas på söndag med en festgudstjänst, där församlingen särskilt uppvaktar nyblivna kantorn Veronica Westerlund. Hon är en bygdens dotter som nu klarat av sin utbildning och är på väg att tillträda en fast kantorstjänst i Ramsele.
– Och hela helgen serverar vi kaffe med glöhyppen (hastbullar) i kyrkan, säger Margareta Dahlén. Det är en delikatess som brukar uppskattas mycket, av nostalgiska hemvändare inte minst.

Mer läsning

Annons