Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarfesten startar med stjärnor

Nu har sommarens succésatsning i Gäddede med sommarmusik i Frostviken dragit igång.
– Vi har vansinnigt mycket folk som är musikaliska här uppe, säger arrangören Madeleine Aaraas.

Annons

På onsdagskvällen började festen som bygdens musikerförmågor har pratat om sedan strax efter nyårsklockorna klingade ut.

Drivmotorn och eldsjälen bakom Föreningen Frostvikens musik och kultur och festivalen Sommarmusik i Frostviken, Madeleine Aarass, laddar för den tredje festivalsommaren på Gäddede camping.

– Vi har gjort i ordning tälten på festivalområdet och vi gör den sista finputsen idag (läs: tisdag). Banderoller och flaggor är uppe.

Festivalpremiären sker på onsdagskvällen och det är elva lokala artister som står för underhållningen.

– Vi kallar dem Frostviken All Stars. De har gått en musikkurs tillsammans och består av en salig blandning av folk från hela Frostviken, berättar Madeleine Aaraas.

Frostviken All Stars består av Gunilla Swanström, Tomas Johansson, May-Lis Ingulfsvann, Janne Sandström, Tina Bengtsson, Svänna Öhlén, Ann-Sophie Bengtsson, Patrik Winther, Kerstin Arvidsson, Mona Johansson och Magnus "Buster" Rudfell.

– Vi fick ett återbud så vi klämde in dem på första öppningen.

# Är det enbart lokala förmågor som uppträder?

– Det har inte varit det för att vi ville blanda genrerna. Men det finns vansinnigt mycket lokala förmågor som jag tycker håller en väldigt hög standard.

Och Frostviken har enligt Aaraas inte haft någon naturlig mötesplats där människor, kultur och musik kan mötas på ett naturligt sätt under sommaren.

– Vi har vansinnigt mycket folk som är musikaliska här uppe och det har inte funnits någon plattform för det. Festivalen har blivit det.

– När vi flyttade festivalen till Gäddede camping blev det helt plötsligt en mötesplats för alla varje onsdag. Och det öppnade upp för både möten, konserter och marknadsplats.

För Madeleine Aaraas har förberedelserna inför festivalen gått, så att säga, som en dans. Åtminstone vad gäller att ordna med underhållningsbiten.

– Det som är så roligt att artisterna självmant har kommit och knackat mig på axeln väldigt tidigt om att få uppträda, så det är aldrig några problem att få ett bra startfält. Festivalen är väldigt lättarbetad.

De första lokala artisterna aviserade sitt intresse redan strax efter nyår.

– Då var de väldigt angelägen att bli vän med mig, säger Madeleine och skrattar.

Sommarmusik i Frostviken arrangeras varje onsdag under hela juli och det utlovas musik och underhållning i många olika genrer.

– I sommar blandar vi med lite ungdomsband den 16 juli. Det är ungdomar som har fortsatt sin musikbana på Kulturama i Stockholm. Martina och Karolina Moberg är några exempel. Vi har också Erik Erikssons kapell som håller med spelmansgenren igång.