Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarens Diggiloo – en show för hela familjen

/
  • Årets Diggiloo-artister: Alcazar, Markoolio, Jessica Andersson, Lasse Holm, Gunhild Carling, Erik Linder, Magnus Johansson, Mojje, Thomas Pettersson. Foto: pressbild

Den 6 augusti rullar Diggiloo, en monsterturné bestående av 13 lastbilar, in i Utanede för tredje året i rad. Denna gång med 80-talstema.

Annons

Varje år har en publik på cirka 5000 personer lockats till thaipaviljongen.

– Det blev succé direkt där. Personligen tycker jag att Utanede är en av sommarens höjdpunkter, säger medieproffset Lasse Holm över en telefonlinje från Spanien där han tillbringat vintermånaderna de senaste tio åren.

Precis som förut är det fokus på barnfamiljerna med sånguppvärmning med Mojje, lekland, hinderbana, shopping, och inte minst folkkära artister som Jessica Andersson, Markoolio och Lasse Pettersson.

Familjetänket har Lasse Holm anammat från Spanien.

– Där är det fortfarande familjen som är viktigast. Alla går ut och roar sig tillsammans, det gillar jag.

– Men det blir givetvis en helt ny föreställning, det är det varje år, fortsätter han. Mycket svenskt i första akten, tänk Hugo Alvén och Ernst Rolf, fortsätter han.

Förra året var temat flower power, en hyllning till Woodstock som firade 40 år. I årets upplaga flörtar man med 80-talet. Publiken kan förvänta sig Duran Duran, neonfärger, axelvaddar och ballongdans.

Ett tema som för övrigt borde passa gruppen Alcazar, som i år gör debut i föreställningen.

– De har så otroligt många hits och är megastora i Europa och Östeuropa, säger Lasse Holm.

Folkkära artister är Diggiloos koncept, men vore det inte intressant att satsa på något smalt namn som komplement?

– Jo, absolut! I år har vi med oss Gunhild Carling, en riktig entertainer som är känd i jazzkretsar. Det blir årets oväntade inslag. Efter sommaren kommer alla att veta vem hon är.

Har du någon drömartist som du skulle vilja ha med dig?

– Min dröm är Lars Winnerbäck, men han är inte den som inflikar sig i ett kollektiv, och det måste man kunna. Alla är medvetna om att schemat är stenhårt med mycket jobb och lite sömn. Vi jobbar cirka 16 timmar per dygn. Visst kan det vara slitsamt, men framför allt är det jättekul.

Mer läsning

Annons