Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommaren är kort - nu tas blommorna bort

Nu är det slut på sommaren. Lits Lions klubb hämtade hem de fyra stora blomsterkrukorna som har välkomnat alla till Lits centralsamhälle sen den 7 juni. Vid den nygamla infarten till nya bron över Indalsälven har det funnits två vackra blomsterarrangemang, liksom från E45:s avfart efter Hårkmon med bad och stugor. Hela sommaren har blomunderhållet varit perfekt.

Hemligheten bakom alla blommor, stående och liggande är det bara Lions-pojkarna som vet och kan. På frågan om hur man gör för att hålla allt så fräscht och fint hela sommaren får vi nog vänta till någon av de försäger sig... Mats Pålsson och Anders Björk som jobbade med hämtningen av krukorna läckte inget trots flera försök till avslöjande.

För kostnaden för alla blommor svarar Lits företagare, som nu är ett fyrtiotal, och har så varit i flera år. Det är inte bara blommorna som lockar semesteråkare att bromsa in för det vackra samhället vid Indalsälven, som många turister vittnar om varje sommar. Tänk vad lätt det är att bli hemmablind...

Det är inte bara de stora blomkrukorna som förgyller sommaren. Efter Nybyvägen, Östersundsvägen och vägen till kyrkan är det svenska och utländska flaggor som vajar för vinden hela sommaren. Nu är det bara att vänta på julmarknaden som varje år arrangeras av Lions med julgransförsäljning på Plextorget, som Stina Eliasson döpte det till.

Sture Björk

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel