Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solveig Svedlund

/

Vår älskade Solveig Svedlund lämnade oss hastigt den 15 februari 2011, i en ålder av 71 år.

Annons

Solveig föddes den 19 februari 1939 i Ramsele som äldsta barnet i en syskonskara på tre barn. Hon fick tidigt ta stort ansvar i hemmet då hennes mamma gick bort redan när Solveig var 6 år. Familjen flyttade därefter till Krångede där fadern drev ett snickeri.

Solveig arbetade flitigt hela livet. Vid 13–14 års ålder flyttade Solveig till Östersund där hon till en början arbetade som hembiträde. Hon arbetade sedan som kallskänka på Domusbaren, lokalvårdare inom flera företag och många år som fastighetsskötare inom HSB.

1962 träffade hon sin blivande make Sören. Tillsammans fick de barnen Ingela och Morgan. 1990 föddes barnbarnet Angelica som Solveig kom att ha en väldigt nära kontakt med.

Solveig har alltid levt ett väldigt aktivt liv, hon älskade att dansa, sprang flera millopp i Norden och var engagerad i många föreningar, ett engagemang som hon fortsatte med som pensionär. Hon var bland annat aktiv inom Civilförsvaret och ställde gärna upp som funktionär vid skidskyttetävlingar, vilket gav henne stor glädje.

Ett annat stort intresse var handarbete i alla dess former. Hon var en riktig naturmänniska och var ofta ute i skogen och plockade bär. Med bilen körde hon runt i Sverige och den sista långresan gjorde hon tillsammans med Sören i höstas ner till Morgan i Vänersborg.

Solveig var en människa som berörde alla i sin omgivning, med sitt skratt, sin strålande personlighet och vilja att hjälpa andra. För oss anhöriga har hon alltid funnits som ett stöd och alltid ställt upp när det behövts.

Saknaden och tomheten kommer alltid att vara stor, men vi kommer alltid bära med oss den kämpaglöd och livsglädje som hon spred omkring sig. Vi är så tacksamma för den tid vi fick tillsammans, allt hon gjort för oss och den kärlek hon visat.

Sören, barn och barnbarn

Mer läsning

Annons