Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sol, hetta och jubel

I torsdags drog den igång på riktigt, Peace and Love i Borlänge. Festivalen som på elva år växt från en krogfest till Sveriges största rockfestival. Årets version ser inte ut att gå sämre.

Redan i måndags började uppladdningen med både konserter och föreläsningar av en rad poeter, komiker, tv-profiler och andra. Årets tema frihet genomsyrade samtalen som avlöste varandra nere på festivalområdet.

Men så fanns det ju campingliv att ladda upp alla festivaltörstande hjärtan med också. Kön var lång redan i början av veckan och som sig bör bytte besökarna om till sitt alternativa festival-jag så fort tälten trängdes ihop på gräset. Och inte var det särkilt svårt heller, då solglasögon var ett måste och Borlänge tycktes bli stekt i lycka av ett nästan löjligt perfekt väder.

Onsdagen blev en förfest i den redan pågående festen med musik av bland andra Di L eva och Mika.

På torsdagen drog det igång på allvar med Hoffmaestro & Chraa först ut på den stora scenen – bandet vars låtar redan gått varma i stereos på campingen. Och ja, starten kan väl sammafattas med faktumet att framtidens reklambilder för Peace and Love säkert togs där och då.

Solen, hettan, jublet, händerna i luften. Från scenens synvinkel skrek bandet ”det här är det roligaste man kan göra i hela livet” och andra rop som ”är ni med!?” var överflödiga under rådande förutsättningar. Dessutom vet de ju hur man fixar partymusik liksom.

Ett tag senare stod Melissa Horn på en scen längre ner.

Hon har ju hunnit bli rejält populär nu, singer/songwritern med den lågmält starka sammetsrösten, men förklarade ändå ödmjukt att hon aldrig spelat för så mycket folk. Publiken svarade med att jubla och visa att de hade koll på låtarna. Det bästa med Melissa Horn är nog hennes förmåga att med röst och ord i lätta vackra melodier beröra något personligt allmängiltigt, och det lyckades hon göra live också.

Torsdagkvällen fortsatte sedan med ett fullproppat program med bland andra Vampire Weekend, Avatar, Them Crooked Vultures, Alice in Chains, Biffy Clyro, The Kooks, Robyn och Kent.

Stämningen fortsatte stiga i takt med folkströmmen till området och så lär de fortsätta i dagarna tre. För det är ju något visst med festivaler.