Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökpådrag efter försvunna skoterförare

Vid 20-tiden på torsdagskvällen åkte en man och en kvinna ut på en skotertur i Nyland som skulle ha varat i cirka tio minuter. På fredagseftermiddagen, klockan 15:45, meddelade polisen att skoterparet hittats döda vid ön Lilla Norge.

Under natten sökte räddningstjänst och polis efter en man och en kvinna, 33 respektive 22 år från Kramfors kommun. Mannen och kvinnan åkte ut på Ångermanälven med en skoter vid 20-tiden på torsdagskvällen och ska då ha sagt till sina bekanta att de bara skulle åka en kortare sträcka i cirka tio minuter.

Därefter har ingen hört av dem. Mannen och kvinnans kompisar har själva varit ute och letat på sina egna skotrar, men utan resultat.

Vid 23.15-tiden kontaktades polis som sökt i området tillsammans med räddningstjänsten. Det försvunna paret åkte på en röd skoter av märket Lynx.

– Initialt ska det vara okej is vid platsen, men det finns isrännor som vi försöker undersöka. Det har snöat så det är inte bara att följa spåren, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid Västernorrlandspolisen.

De försvunna har inte heller någon telefon med sig som går att spåra.

Räddningstjänsten fanns på plats och sökte på isen med bandvagn och skoter. Polisen har under hela natten sökt längs kustremsorna och andra naturligt farbara vägar för en skoter, samt i kontrollerat skoterstugor.

– Vi har sökt längs Bollstafjärden, Kungsgårdsfjärden och älvfåran upp mot bron i Sandslån. Vi har även gått kustremsan på den östra sidan mot Köja, säger Marcus Grahn.

Trots den stora sökinsatsen har man ännu inget att gå på.

– Det har inte gett några spår över huvud taget. Än så länge finns det inga tecken på att de befinner sig i vattnet, säger Grahn.

Under morgonen avslutade också räddningstjänsten sin del i insatsen medan polisen skulle fortsätta på egen hand.

Uppdatering 09.30

Polisens presstalesman Börje Öhman berättar att polisen fortsätter sökandet med bas i Kramfors. Skotrar, bilar och flygplan används. Hittills resultatlöst.

– Någon helikopter har vi inte rekvirerat, då närmsta finns i Stockholm, men vi har tillgång till en litet flygplan från Kramfors flygplats. Kustbevakningen kommer också att ge stöd.

– Vi har också haft kontakt med Missing People med en förfrågan om de vill hjälpa till. Frågan är bara var man ska söka. Älven klarar vi själva.

Enligt Missing People var mannen vid försvinnandet klädd i svart räddningsoverall med vita detaljer och svart mössa. Han är 185 centimeter lång och väger 84 kilo.

Kvinnan är 168 centimeter och väger 58 kilo, hon var klädd i en svart- och limegrön skoteroverall och bar hjälm.

Har du några tips eller gjort några iakttagelser av de försvunna personerna? Polisen har nu en bemannad tipstelefon med nummer 010-5681169.

Uppdatering 13.00

Sökinsatsen pågår med oförminskad styrka. Polisen har nu hjälp av Kustbevakningen som deltar med två snöskotrar och ett flygplan, KBV 501, som lämnade Skavsta vid elvatiden och nu deltar i sökandet kring Ångermanälvens mynning. Missing People utlyser akut skallgång som kommer börja 14:00.

Uppdatering 15:45

Polisen har bekräftat att de saknade personerna hittats döda vid ön lilla Norge. Det är ännu inte fastsällt hur skoterparet omkommit. Deras anhöriga är underättade.

LÄS MER:

Missing People utlyser akut skallgång…

TV: Han letar med flygplan