Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söker nya lösningar för hunddagis

En som drabbades av branden i gamla slakteriet var André Önnebro. Han tvingades se sin hunddagisverksamhet gå upp i rök. Men han har inte gett upp hoppet om att kunna starta upp på nytt.

Under den dryga vecka som har gått sedan gamla slakteriet brann har André Önnebro ordnat en provisorisk lösning för de hundägare som bokat plats de närmaste månaderna.

– Jag har ordnat så att jag kan ta emot de hundar som ska ha pensionatet i juli och augusti. De kommer att få vara på en gård i Mjösjö utanför Kälarne, berättar han.

Det tillfälliga pensionatet gäller 6-7 hundar vars ägare ska resa bort och redan har bokat biljetter.

Vad som händer med lokalen på gamla slakteriet där André Önnebro tidigare bedrev sin verksamhet vet han ännu inte.

– Det är fortfarande en massa frågetecken kring lokalerna. Ska de byggas upp och vad blir det för hyra? Antagligen blir ju inte lokalhyran densamma, säger André Önnebro.

Han har redan börjat undersöka möjligheterna att driva hunddagisverksamheten vidare. Det stora problemet är att hitta lokaler där hyran inte är för hög. Alltför dyra lokaler skulle ge en höjd avgift, och det vill André Önnebro undvika eftersom han då riskerar att förlora kunder.

– Jag måste ju få igång verksamheten så att det blir samma service och samma prisnivå som tidigare, säger han.

En idé som André Önnebro har är att skaffa en liten gård några mil utanför Östersund. Han tänker sig att det ska finnas en tillräckligt stor byggnad på gården, kanske en ladugård, till ett rimligt pris. Fördelen med att bedriva verksamheten utanför stan är just att det blir billigare.

– Och så kunde det bli ett hunddagis med taxiverksamhet. Man skaffar ett bra fordon och åker in till Östersund och samlar upp hundar på vissa ställen, säger André Önnebro.