Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söker ett "fuck you" fyllt av kärlek

"Det kommer ett skalv"

(Westpark/BDM)

Bästa låt: "Isak"

Man vill älska Väärt. Umeå-bandet som vänder Stockholm, stressen och konsumtionssamhället ryggen och bjuder lyssnaren att gå vilse i sin granskogsmörka rock är samtidigt så nutida det går att bli och helt sina egna. Skiter väl Väärt i att det råkar vara trendigt med skägg och fiberpäls. Det är varken deras fel eller deras förtjänst att den här sortens nyprogg ser ett uppsving bland svenska hipsters – "vi behöver inte er, men ni behöver oss".

Väärts separatistiska inställning är egentligen den enda acceptabla hos ett rockband och på gruppens tredje album "Det kommer ett skalv" tar den sig uttryck i bitvis fantastisk rocklyrik. Problemen börjar där texterna tar slut. På skivans bästa låt "Isak" klaffar allt när misantropiska framtidsvisioner magiskt upplöses i ett barns blick. Men allt för få av albumets kompositioner förmår bära upp de tidlösa ambitioner som ryms i Väärts låtar. Man önskar att gruppen hade vågat kasta kartan helt, släppt allt vad pop heter, och tillåtit sig att försvinna. Ut i mörkret med ett "fuck you" fyllt av kärlek.

Carl Cato

carl.cato@tt.se