Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söker bidrag för att förbättra elevers hälsa

Elevhälsan i Bergs kommun behöver förstärkning. Därför har verksamhetsnämnden beslutat att ansöka om statsbidrag för att det ska bli möjligt.

Annons

Skolverket har ett uppdrag av regeringen att göra insatser för att förbättra elevhälsan under perioden 2012-2015. I det ingår att avsätta 625 miljoner som man har möjlighet att söka för personalförstärkningar inom elevhälsan. Villkoret är att den sökande kommunen skjuter till lika mycket pengar.

Förra veckan beslutade Bergs kommun att söka 250 000 kronor i statsbidrag och skjuta till lika mycket för att förstärka elevhälsan med en tjänst.

– Det är framför allt på kuratorsidan som vi har sett det största behovet. Vi har två skolsköterskor, men bara en kurator som ska täcka hela kommunen. Vi ser att vi har behov för två kuratorer, men bara budget för en. Det var därför vi vände oss till nämnden, säger Ulla H Gustafsson, chef för elevhälsan.