Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sökandet efter Lisbeth avslutas men polisen vill fortsatt ha tips – här kan du se signalement och bild

Artikel 1 av 5
Sökandet efter försvunna Lisbeth
Visa alla artiklar

Den stora sökinsatsen efter Lisbeth Berntsson som inte setts sedan i söndags har nu avslutats. Polisen önskar fortsatt tips från de som kan ha gjort iakttagelser.
– Vi är beroende av allmänhetens ögon och öron. Alla tips är värdefulla. Låt oss avgöra vad som är intressant, säger Eva Helin som är räddningsledare i ett pressmeddelande.

Annons

Läs även: Lisbeth har varit borta i en vecka – ingen sökinsats under natten: "Gör löpande bedömningar"

Lisbeth Berntsson är född 1936, har vitt hår, är 163 centimeter. Lisbeth Berntsson är fysiskt pigg och har en begynnande demenssjukdom. Vid försvinnandet var hon klädd i en rosa eller grå fleecetröja och har eventuellt en käpp med sig. Om du sett något så ring polisen på 114 14.

– Vi har hört med grannar och så vidare och då har vi fått uppgifter om att hon brukar gå väldigt mycket och rör sig ofta i det här området med stigar runt ÖSK och mot Rannåstjärn och E 14. Hon är väldigt fysiskt aktiv, sa polisen Christer Höglund när sökandet inletts under torsdagen.

– Vi har fått in några tips som vi följer upp men hon är fortfarande inte hittad, sa Liv Fahlén vid polisens regionledningscentral på fredagseftermiddagen.

Lisbeth Berntsson anmäldes försvunnen av en anhörig under torsdagen.

– Vi har en kvinna strax över 80-år gammal som sågs senast mitt på dagen i söndags. Hon är boende här uppe i Sollidenområdet och som sagt hon sågs senast då och sen är hon inte blivit sedd, sa Christer Höglund när polis och fjällräddare var samlade vid Arctura på torsdagen.

Han berättar att de omgående inledde ett stort sökpådrag. Fjällräddare, hemvärnet, frivilliga motorcykelkåren och Missing People har deltagit i sökandet. Helikopter, drönare och hundpatrull har använts men hittills utan resultat.

Först natten till söndag pausade polisen sina eftersöksinsatser. Personalen behövde vila och sökandet återupptogs vid 07.00 på söndagen.

Enligt Maria Lindgren, befäl på polisens regionledningscentral skulle det sista av ÖSK-området sökas igenom under dagen.

Eftersöksarbetet gav dock inget resultat och på söndagskvällen beslutade polisen att avsluta räddningsinsatsen.

Annons